Testedzés

Az alábbi óratípusok közül lehet választani:

1. Klasszikus alakformáló

Ezt az óratípust akkor érdemes választani, ha már meglévő izomzatunkat szeretnénk feszesíteni, formálni. Az órák során változatos eszközöket használhatunk (pl. súlyzó, steplépcső), hogy a test fontosabb izomcsoportjait jól átmozgassuk. Igazán hatékony, könnyen követhető óratípus.

2. Gymstick Muscle

Gymstick lényege, hogy a bot és a gumikötél mozgásanyagát ötvözve olyan szabad mozgássorokat valósíthatunk meg, melyek az ellenállás leküzdése révén, természetes módon fejlesztik testünk kondicionális képességeit. A könnyen követhető mozdulatok erősítik az izmokat és a koordinációs képességet, javítják az oxigénellátást és a vérkeringést.

Csoportos óravezetés eygy-egy alapgyakorlat fokozódó nehézségi szintű végrehajtásával, úgynevezett triókba rendezésével. A Gymstick Muscle koncepció kész gyakorlatsorokat tartalmaz speciális zenére kivitelezve.

3. Problémás zónák edzése

Alakformáló óra, ám ezen az órán a kritikus testtájak kerülnek a figyelem középpontjába. A változatos és nagy ismétlésszámban végzett gyakorlatok laposra formálják a hasat, hatékonyan kerekítik a popsit és gyönyörűen formálják a combot. Az óra koreográfia mentes, mindenki által könnyen követhető így minden korosztály számára ajánlott.

4. Fitt Mix

Minden ami belefér! Változatos intenzív alakformáló óra, súlyzó és egyéb eszközök használatával.

5. Body Ball alakformáló

A Body Ball egy olyan speciális labda mely színes, puha, préselhető, az izomcsoportokat egyedi módon képes megdolgoztatni. A Body Ball alakformáló program állásban, talajközelben és talajon végzett gyakorlatokból áll, sajátos kidolgozásban. Javítja a testtartást, hatékony fogyást, tónusosabb izomzatot eredményez, hajlékonyabbá tesz, oldja a stresszt.

6. Köredzés

A köredzés lényege, hogy az edzésprogram különböző jellegű, erő és állóképesség fejlesztő gyakorlatokból áll össze. Ezeket a gyakorlatokat meghatározott állomásokon, adott intenzitással és ismétlésszámmal, bizonyos ideig, pihenőidővel hajtjuk végre. A köredzés gyakorlásával több kondicionális képesség (erő, gyorsaság, állóképesség) egyszerre fejleszthető, változatos és több izomcsoport egyidejű megdolgoztatására alkalmas időtakarékos edzésmódszer.   

7. Stretching

Az órák célja az elgyengülésre hajlamos izmok (fázisos izmok) erősítésével és a megrövidülésre hajlamos izmok (tónusos izmok) nyújtásával, lazításával egész testünket egyensúlyba hozzuk. A stretching gyakorlatsor segít az izmok rugalmasságának a helyreállításában, - fejlesztésében, megőrzésében és hozzájárul hajlékonyságunk növeléséhez. Elősegíti a fáradt és megterhelt izomzat gyorsabb regenerációját. Rendkívül kedvező pszichikai és élettani hatása van.

 

Alakformálás, erősítés

Az egész testre kiterjedő alakformáló óra. Az erősítő gyakorlatok feszesítik az izmokat, javítják a testtartást, növelik a testtudatot. Ajánljuk mindenkinek, aki szép és formás testre vágyik! Az edzésen gumiszalaggal dolgozunk..Ezt az eszközt az erősítéshez használjuk, dinamikus, illetve statikus helyzetben a megfelelő hatás elérése érdekében. Több izomzat erősítése szempontjából hasznos eszköz, ami az izületek számára sokkal hatékonyabb, és hasznosabb, mint a súlyzó használata. Tehát nem csak a karizom fejlesztésére jó, hanem farizom, hátizom erősítésére is jól alkalmazható. A gumiszalag használatával a testtartás javítható.

Gymstick Freestyle

A „finn csoda” 10 éve gyűjti lelkes híveit a fogyni és/vagy formálódni vágyók körében.A 130 centis, üvegszálas Gymstick ötvözi a gumikötél és a fitneszeszközként is használt rúd minden előnyét.

• Egyszerű: nem igényel előzetes felkészülést, a gyakorlatok könnyen követhetőek és kivitelezhetőek
• Egyénre szabott: a gumikötél hosszúsága egyszerűen állítható, akár gyakorlatok között is, biztosítva használójának a megfelelő intenzitást
• Sokrétű: „konditerem egy eszközben”, mely az alakformáláson és zsírégetésen kívül kiválóan alkalmas a mélyizmok erősítésére, izomgyarapításra, helyes testtartás kialakítására és megőrzésére, egyensúlyérzék fejlesztésére.
• Változatos: a remek zenének és az eszköz hatékonyságának, játékosságának köszönhetően nem lehet megunni.

Magic ball

Alakformálás felsőfokon, alacsonyintenzitású teljes testet átmozgató óra. Az összes kondíciónális képességet fejleszthetjük a labdával. Alaposan megdolgoztatjuk a hátizmokat, a kényes testrészeket (vall, has, fenék, derék, küső-, belsőcomb). Az eszköz egyedi tulajdonságai (préselhetőség, hajlatokba való behelyezhetőség, görgethetőség stb.) révén sokszínű edzésvezetésre alkalmas.Javasoljuk azoknak, akik most kezdenek el mozogni, nem szeretik a dübörgő zenét és az ugrálást. Segít megőrizni egészségünket és jó formánkat.

Step + alakformálás

Az órákon fontos célunk a zsírégetés, ezért minden órát aerob résszel indítunk, ami mobilizálja a zsírraktárakat. A step koreográfia mindig a résztvevők igénye szerint alakul. A koreográfia változatos, de könnyen követhető, mely a kezdőket sem riasztja el és a gyakorlottabbaknak sem unalmas. Az intenzív step rész közben következnek az egy-egy területre koncentráló erősítő gyakorlatok. Fejleszti a kondíciót és a koordinációt!

Super köredzés

Az edzésprogram lényege, hogy különböző jellegű (erő-,és áll képesség fejlesztő) gyakorlatot végzünk egymás után meghatározott sorrendben, minimális vagy nulla pihenőidővel, és a köröket ismételjük. Nemtől, kortól és fittségi szinttől függetlenül mindenki számára élvezetes. Használt eszközök: TRX, step, súlyzó, magic bal, fitt-bal, gumikötél, gumiszalag, vagy saját testsúly!

Full Kondi

Mint ahogy a neve is jelzi, ez az óratípus a kondíció javítására, a jó kondíció megszerzésére szolgál. A terhelés állóképesség fejlesztő hatása mellett, az intenzitástól függően zsírégető hatású is lehet. Az óra gyakorlatanyaga egyszerű lépések, lépéskombinációk sorozata, koreográfia nélkül. Az intenzitás és a fejlesztő hatás érdekében kézi súlyzót alkalmazunk.

Aero-kick box

Színes, változatos óra! Tae Bo, Kick Box, Box, stílusokat egyesítve. Könnyen követhető már az első órán is! Egyszerűen elsajátítható ütésekből, rúgásokból és lépésekből épül fel. Az óra felépítése: egész testet átmozgató bemelegítés majd jön egy aerob rész, az óra végén hasizomgyakorlatok és a nyújtás sem hiányozhat! Kitűnően formálja a derekat, a csípőt, a farizmot, a combot, a vádlit és a törzs izmait is. Mivel a mozdulatok a küzdősportból származnak, a férfiak is kedvelik ezt a fajta sportolási lehetőséget. Jó hangulat garantált!

Totális zsírégetés

A szervezet körülbelül 35-40 perccel a testmozgás megkezdése után kezd el zsírt égetni. Addig az izmokban lévő glükózt – szénhidrátot – használja. Ezért az optimális zsírégető edzésnek körülbelül egy órán át kell tartania, melynek pedig az úgynevezett zsírégető zónában kell eltelnie. Ez az az intenzitás, amin a szervezet szénhidrátok helyett az elraktározott zsírokat kezdi el égetni. Ez egy erőteljes, dinamikus, egyszerű lépésekből álló  edzés , az említett zsírégető tartományban tartva a pulzust, erősítő részekkel, változatos eszközhasználattal.

Csak 1 perc

Az utolsó edzésen még megdolgozunk az ebédért, de rendesen! Súlyzóval a kezünkben végezzük a gyakorlatokat „csak” 1 percig. Minden izomcsoport megkapja a magáét! Meghatározott gyakorlatokat végzünk egymás után, a köröket többször ismételjük, egy pici változtatással! Ezáltal lesz színes, kemény és nagyon hatásos az óra! Itt bármi megtörténhet!

Stretching

Az izom és ízületek rugalmasságának megtartásával és fejlesztésével elérhető, hogy az izomzat erő- és állóképessége növekedjen, és az izommozgás harmonikus legyen.

Fejleszd tovább az izomzatodat!
Segít elkerülni izmaink elmerevedését, oldja a meglévő izommerevséget és izomgörcsöket, javítja az izmok vérellátását.
Hozzásegít az izmok regenerálódásához egy-egy megterhelő edzés után, illetve kiiktatja a sportolás utáni izomlázat, csökkenti a sportsérülések kockázatát.
Megelőz számos gerinc- és mozgásszervi panaszt azáltal, hogy növeli az ízületek mozgásterjedelmét és a gerinc ruganyosságát.
Kiküszöböli a stressz kártékony hatását, megszünteti a stressz okozta tónusos izomfeszülést.

 

ÚJDONSÁG!

Kiegészítő (térítéses) sportolási lehetőségek

SMR henger – a sportolás leghatékonyabb kiegészítője

Nyújtás, masszázs, rehabilitáció

Rendszeresen sportolsz, de néha izommerevség, izomcsomók nehezítik a mozgásodat? Sokat ülsz a munkahelyeden, a nap végére a hátad, a nyakad „beáll”, de nincs időd egy masszőrhöz elmenni? Otthonodban is megoldhatod az izomlazító masszázst, ráadásul különösebb szakképesítésre sincs szükséged!
Nem lehet túlzásba vinni, úgyhogy akár napi szinten is alkalmazhatod.
Ennyi pozitív tulajdonság után már tényleg érdemes Neked is kipróbálnod!
 
SMR henger Neked való?

Ha foglalkoztat az alábbiak közül legalább egy kérdés, érdemes érdeklődnöd!
• Rehabilitáció - megmerevedett izmaid mobilizálása, aszimmetriáid kezelése
• Funkcionális erőd növelése - az izomláncok működésének helyreállításával
• Mozgásod korrekciója - a mozgás minőségének javítása az izommemória átírásával
• Stabilitás fejlesztő
• Segítség túledzés és izomláz ellen
• Bemelegítés - a mélykötőszövetek optimális beállításával

Tréning díja: 5.000 Ft., ami tartalmazza a 1.5-2 órás kiscsoportos foglalkozást, vasárnap 12.30, vagy 14.30-tól. Megtanulod a henger helyes használatát a gyakorlatban, és elméletben is minden a helyére kerül!

SMR hengereket a helyszínen biztosítunk.

Az SMR technika:

Javítja a rugalmasságot
Javítja a keringést és segíti a regenerációt
Növeli az izmok munkavégzési képességét
Megszünteti a fájdalmakat (izomcsomókat)
Előkészíti az izompólyákat a mozgásra
Segíti a salakanyagok eltávolítását
Sérülés megelőzésben fontos szerepet játszik
Növelhető vele a teljesítmény
Mobilitás, stabilitás növelése
Rendbe teszi a helytelen testtartási aszimmetriát
Segít ellensúlyozni az ülő életmód okozta károkat.

FMS

Régóta sportolsz, vagy csak most kezdenéd? Intenzív edzéseket végzel vagy hobbi sportoló vagy? A lényeg, hogy helyes mozgásmintával, jól funkcionáló ízülettel tedd! Szerinted jól működik a tested? Erre az FMS nyújt biztos választ!

Ez egy egyszerű felmérési és osztályozási rendszer, mely kulcsot biztosít a normál mozgásminták kialakításához. Az adott személy mobilitását, stabilitását és jobb-bal oldal szimmetriáját vizsgálja. A korlátozottságok és aszimmetriák eltorzítják a motorikus tanulást, mozgás érzékelést, testtudatot, és rontja a hatékonyságot. De sokszor ezek rejtve maradnak, ha az egyén megtanul kompenzálni és a helyes kivitelezést más mozgásmintákkal helyettesíti, befolyásolja a  sportteljesitményt, mozgáshatékonyság csökken, nő a sérülésveszély.

A lényeg, a leggyengébb láncszem kiszűrése, ami lehet fizikai vagy funkcionális korlátozottság.

Funkcionális Mozgásminta Szűrés

Nem orvosi vizsgálat! A teszt feladata, hogy megmutassa azokat a hiányosságokat, aszimmetriákat, amik az edzők számára fontos irányelveket adhatnak.
A teszt elvégzése után módunkban áll az edzést úgy formálni, hogy nemcsak az általános vágyakat teljesítsük, mint alakformálás, fogyás és erősödés, hanem az esetleges hiányosságokat is pótoljuk.
 
Funkcionális mozgásminta szűrés: tehát egy szűrő eljárás arra vonatkozóan, hogy a funkcionális mozgásmintáid mennyire működnek jól.
De mik azok a funkcionális mozgásminták? A funkcionális, vagy inkább fundamentális (vagyis alapvető) mozgásmintáid azok, amelyek nélkül nem tudsz mozgásos testként működni, mint például mászás, lépés, guggolás, nyomás vagy húzás. Ahhoz, hogy ezeket a mozgásokat hatékonyan végre tudd hajtani, bizonyos alapfeltételeknek teljesülnie kell, például guggoláshoz nem árt, ha a csípőd elég nagy mozgástartományban mozog, különben a guggolás alsó pozíciójában begörbül a hátad – és ha ha elég sokat csinálod elég nagy terheléssel, akkor akár gerincsérved is lehet.
 
Az FMS ezeket az alapfeltételeket vizsgálja, nevezetesen, hogy

1. a megfelelő mozgástartományaid rendelkezésre állnak-e?
2. a megfelelő ízületeid (pl. a vállad) elegendően stabilak-e?
3. a törzsed megfelelően stabil-e?
4. a két oldalad között van-e jelentős asszimetria?
 
Az FMS az összefüggéseket is próbálja feltárni. A tested egy komplex rendszer, amelyben mozgástanilag is qminden mindennel összefügg. Ha például a térded fáj, az nem feltétlenül térd problémát takar, hanem könnyen adódhat abból, hogy a bokád nem mozog elég jól, és a hiányt a térdízület próbálja meg pótolni – őt viszont nem erre tervezték, így több-kevesebb idő elteltével elkezd fájni. Sérülést megelőzni nagyon nehéz! Az FMS azon kevés eszközök egyike, amelyekkel ez lehetővé válik.

A legnagyobb sérülést előre jelző faktorok a következők:
– csökkent mozgástartomány
– instabil ízület
– instabil törzs
– jelentős aszimmetria (pl. a két váll mozgástartománya között).

Az FMS képes ezeket felderíteni és a korrekciós gyakorlatokkal (amelyek beépíthetők akár a bemelegítésbe is), ezek a problémák orvosolhatóak, így a sérülés kockázata minimálisra csökkenthető.
Az FMS mérés 7+3 gyakorlat végrehajtását öleli fel, amelyet az FMS szakértő egy szigorú kritériumrendszer szerint pontoz. A teljes teszt elvégzése után egyértelművé válik az FMS szakértő számára, hogy hol található a legnagyobb korlátozottság, amely a legnagyobb sérülésveszélyt hordozza magában. Korrekciós terv igénylése esetén erre a problémára a megfelelő gyakorlatokat fogja kieszelni, amellyel már csak annyi a teendő, hogy rendszeresen elvégzed! Kb. 6 hét után célszerű visszamérni (vagyis végrehajtani még egy FMS tesztet), mert ebből kiderül, hogy a gyakorlatok megfelelően működtek-e, és a várt javulás megtörtént-e. Ebből a mérésből az is kiderül, hogy mi a következő, amivel érdemes foglalkozni a jobb és biztonságosabb mozgás érdekében. A tesztelést azonban nem kell az idők végezetéig ismételni. Ha megvan egy minimális belépő szintű pontszám, akkor a választott sportod komolyabb sérülés veszély nélkül folytatható és nem feltétlenül van szükség korrekcióra.
 
Árak

Mérés és kiértékelés, korrekciós tervvel: 6000 Ft
Mérés és kiértékelése korrekciós tervvel, visszaméréssel: 7.000 Ft
 
A szűrés maga max. 30  perc alatt elvégezhető, eredménye három területen is kiemelkedő jelentőséggel bír:

1) Rehabilitáció

Ha lesérültél vagy műtét után vagy, és visszaállhatnál már a sorba ( persze gyógytorna után), leellenőrizzük, hogy a mozgás funkcionális helyreállása megtörtént-e. Biztonsággal edzhető, erősíthető személyt kapunk-e vissza,  vagy csak egy újabb sérülés kockázatát növeljük.

2) Sérülés-megelőzés

Az emberi szervezet egy nagyon összetett  rendszer. „Az izom buta, csak azt teszi, amit a központi idegrendszer parancsol neki.” Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, az idegrendszer kompenzációhoz folyamodik. Valamelyik másik izomcsoport besegít a végrehajtásban. A kompenzáció azért veszélyes, mert többnyire rejtve marad, ugyanakkor lassan kialakuló sérüléseket okoznak ( kopás, vagy szakadás, túlterhelés) egy teljesen más helyen. Ezekre fényt derítünk a szűrés folyamán.

3) Teljesítmény-fokozás

Az emberi test mozgása „team”-ként működik. A maximális teljesítményt csak optimális működésnél tudjuk eléri. Valahol túlterhelünk, ezáltal ez az izom, nem tud rendesen működni. Így is lehet szép eredményeket elérni, de ha lehet sokkal jobbat is, és akkor miért ne?

Love Your Belly

A Love Your Belly hasizomtréning összesen egyetlen kétórás alkalomból áll, amely során egy tizennyolc elemből álló, nagyjából 45 perces gyakorlatsort sajátíthatunk el.

A módszer elsajátítása különösen ajánlott:

- hát- és derékfájdalommal kűzdőknek (igen, a hasizom megerősítése csökkenti, illetve meg is szünteti a panaszokat),
- terhesség utáni mielőbbi regenerálódás miatt,
- a szétnyílt hasizommal küzdőknek,
- köldöksérv, gerincsérv, porckorongsérv esetén,
- mozgásszegény életvitel esetén,
- hormonális problémával rendelkező lányoknak,
- akik szeretnék felvenni a harcot a plusz kilókkal,
- ... és mindenkinek, aki szeretne egészségesebben élni és szép lapos, izmos hasra vágyik.

Tanfolyam: 8.000 Ft

Rólunk

Léböjt, léböjtkúra, böjt, méregtelenítés, Buchinger-, és Mayr-kúrák: Vitalizáló Vendégház, Visegrád. Böjtölésre válaszd az elsőt és az eredetit Visegrádon. 1995 óta több száz elégedett vendég! Böjtvezetőnk 22 éves gyakorlata és állandó jelenléte biztosíték a sikeres kúrához!

Kapcsolat

Visegrádi Vitalizáló Vendégház, Arádi Antónia kúravezető

2025 Visegrád, Feketehegy u.

Tel: (+36) 20 / 9280514
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hírlevél

Ne maradjon le a Vendégház akciós turnusairól, iratkozzon fel hírlevelünkre!