Aquajogging

Víz alatti futás!

Mélyvízben végzett ízületkíméló eszközös edzés! A szalagok és az izmok terhelésének csökkentése érdekében derékövet használunk! A víz ellenállását növeljük vízisúlyzókkal, lábellenállással, így minden izomcsoportunkat erősítjük.

Hasznos és szórakoztató! Mozgásanyagának csak a fantázia szab határt. Szinte minden olyan gyakorlat kivitelezhető, ami a tornateremben. Természetesen kicsit átalakítva, hiszen az izmok nem a gravitáció, hanem a víz ellen dolgoznak.

1.500 Ft/fő/30 perc

Vízben könnyebb a mozgás

Ott könnyebbnek érezzük a mozgást, mint a szárazföldön. Nincs izomláz, de kellemesen elfáradunk. Ugyan az edzés mélyvízben történik, de annak sem kell megijednie aki nem tud úszni, mert a gyakorlatokat egy speciális derékra csatolható övvel végezzük, ami fenntart a vízen. A kézben fogható „súlyzók", nudlik szerepe attól függ, hogy a levegőben, a víz tetején, illetve a víz alatt mozdítjuk-e el azokat.

Az egyensúlyozáson kívül jól átmozgathatjuk a kar, a törzs izmait, illetve nehezíthetjük vele a láb munkáját.

aquafitness 201907 01

Futómozdulatok a víz alatt

Az aquajogging az aquafitness egyik ága, melyben futómozdulatokat végzünk a vízben, kemény karmunkával. Szárazföldön, ha felemeljük, majd leengedjük a karunkat, nem végzünk különösebben nagy munkát, ám a vízben már ilyen egyszerű feladatok is komoly izommunkát kívánnak.

Minden izomcsoportot átmozgat

Az aquajogging nem terheli a gerincet, ugyanakkor minden izomcsoportot alaposan átmozgat, még olyan izmokat is, melyekről talán nem is sejtjük, hogy léteznek. A víz felhajtóereje ellen dolgozunk, futás közben nincs becsapódás, így tehát kíméljük az ízületeket, szalagokat.

Kiválóan növeli az állóképességet

Kiváló rehabilitációra, de fogyáshoz is az egyik leghatékonyabb és legbiztonságosabb mozgásforma.

Remek erőnlétet biztosít és fejleszti az állóképességet is. Kezdetben csak a gyógytornászok alkalmazták operált betegeknél, a rehabilitáció során, de hamar kiderült, hogy a gyógyászati alkalmazáson kívül remek fitneszprogram is.

Az aquajogging mozgásanyagának csak a fantázia szab határt. Szinte minden olyan gyakorlat kivitelezhető a vízben, ami a tornateremben. Természetesen kicsit átalakítva, hiszen az izmok nem a gravitáció, hanem a víz ellen dolgoznak.

Szórakoztató és hasznos a vizet taposni, és közben kellemesen elfáradni!

Rólunk

Léböjt, léböjtkúra, böjt, méregtelenítés, Buchinger-, és Mayr-kúrák: Vitalizáló Vendégház, Visegrád. Böjtölésre válaszd az elsőt és az eredetit Visegrádon. 1995 óta több száz elégedett vendég! Böjtvezetőnk 22 éves gyakorlata és állandó jelenléte biztosíték a sikeres kúrához!

Kapcsolat

Visegrádi Vitalizáló Vendégház, Arádi Antónia kúravezető

2025 Visegrád, Feketehegy u.

Tel: (+36) 20 / 9280514
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hírlevél

Ne maradjon le a Vendégház akciós turnusairól, iratkozzon fel hírlevelünkre!