Böjtvezető: Arádi Antónia

Magánéleti krízishelyzetemből egy léböjt kúra segített talpra állnom.

25 éve történt...

Épp huszonöt évvel ezelőtt történt, hogy magánéletem súlyos, mély válságából, egy élettel alig összeegyeztethető testi és lelki krízishelyzetemből segített egy léböjt kúra talpra állnom. Akkoriban ilyen kúrák még csak külföldön voltak elérhetők. Én Ausztriában tanultam meg, és Magyarországon elsőként, visegrádi házamban kezdtem ilyen kúrákat vezetni. Azóta megépült vendégházunk, ahol kényelmes társas terek, teraszok, szaunák, Sensolite ágy, kondi és masszázs helyiség, napozó terasz és kozmetika áll vendégeink rendelkezésére.

Fókuszban a hitelesség

Mivel a hitelességet nagyon fontosnak érzem, az elmúlt huszonöt évben magam sem vizet prédikáltam és bort ittam, hanem saját életmódomat, táplálkozásomat, gondolkodásomat is átalakítottam. Hiszem, hogy ennek is köszönhetem, hogy bár idén hetven éves lettem, alapvetően egészséges, mozgékony és jókedvű maradtam.

aradi antonia 2019 630 01

Léböjt kúrát ma már kis túlzással minden bokorban tartanak. Mindenki megtalálhatja a temperamentumának, ízlésének leginkább megfelelőt. Van olyan hely, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód elméleti hátterére. Délutánonként filmeket vetítenek, előadásokat tartanak. Mások meditációs és jógafoglalkozásokkal inkább a spiritualitásra teszik a hangsúlyt. Vezetnek ma már léböjt kúrákat szállodákban, üdülőközpontokban.

Pilis, természet, nyugalom

Nálunk, itt, a pilisi parkerdőben, természetvédelmi területen található vendégházunkban amerre a szem ellát, csak erdő van és nyugalom. Aki tökéletes kikapcsolódásra vágyik, itt elérheti. Aki otthon rosszul alszik, itt egészen biztosan jól fog. Mert annyi mindent csinálhat napközben, hogy kellemesen elfárad.

Egészséges táplálkozás + kellemes testmozgás

Az elmúlt évtizedek során kiderült, hogy komoly igény mutatkozott arra is, hogy magas szinten képzett edző segítsen abban vendégeinknek, hogy ne az izomból veszítsenek súlyt, hanem zsírszövetből. Évtizedek óta visszajáró vendégeinket nem csak az egészséges táplálkozásra, de a napi szinten végzett testmozgásra is sikerült rászoktatnunk.

Az elmúlt huszonöt év alatt sok minden változott. Egyre több férfi is vállalkozik a böjtölésre; sok vendégünk negyven, ötven, sőt hatvan kilótól is megszabadult az egymást követő böjtkúrái során. Néhány évvel ezelőtt a vendégek között még sokan dohányoztak. Ma már alig -alig van csoportjainkban olyan vendég, aki (persze jól elkülönített helyen) cigarettázik.

Személyre szabott böjttípus

Tudjuk, hogy az egymáshoz látszólag hasonló böjt-kínálatból nehéz a választás. Ezért, ha nem tud dönteni, – előre egyeztetett időpontban – vendégházunk rendelkezésre áll egy előzetes látogatásra, beszélgetésre.

Remélem, hogy Ön, kedves leendő Vendégünk, a fentieket méltányolva hozza meg döntését és részvételével fogja megtisztelni Vendégházunkat.

Arádi Antónia, kúravezető, 2019. június