Káposztaleves, ahogy Antónia készíti

Arádi-módon: kevés munka, nagy élvezet!

Hozzávalók:
közepes fej fejes káposzta
SZILAS szárított zöldségkeverékből 2-3 maroknyi (kapható METRO, SPAR)
2 nagy fej vörös-hagyma
20 db babérlevél
2 evőkanál fokhagyma-granulátum
tengeri só, őrölt köménymag
2 liter 100 %-os dobozos paradicsomlé
aki erősen szereti: Erős Pista

Nagy fazékba kell tenni vizet, bele sót és babérlevelet és az összevágott káposztát, felaprított hagymát. A víz csak annyi legyen, hogy ellepje a zöldségeket. Felforrástól számítva kb. 15-20 percig kell főzni fedő alatt.

Ekkor kell beletenni 2-3 nagy maroknyi szárított zöldséget és ismét főzni 15-20 percet.

Ha már minden puha (de nincs szétfőve) öntsük bele a paradicsomlét, fokhagymát (lehet friss is, de a granulátummal gyorsabb), köménymagot és egyet rottyanjon , esetleg ha túl sűrű még egy kis víz kell hozzá.

Ez minimum 4 napra elegendő mennyiség.